Cloenda del COMunitats a L’Hospitalet de Llobregat el curs 2023-2024

El passat 16 de maig, els grups classe de 6è A i B de l’escola Ernest Lluch i els grups de 3r i 4t de l’Institut Santa Eulàlia, van participar en una jornada d’intercanvi a Torre Barrina com a cloenda de la campanya “COMunitats: relacions sostenibles a l’escola i al món” amb Akwaba i COMSOC, després de formar-se durant dos cursos acadèmics en interculturalitat crítica i Economia Social i Solidària.

La jornada va començar amb una presentació i la distribució de l’alumnat en dos grups barrejats per tal d’intercanviar les experiències del projecte entre les participants que es situarien en dos espais, l’interior i exterior de Torre Barrina.

A l’interior de Torre Barrina, s’escoltaven els pòdcasts realitzats per l’alumnat amb l’acompanyament de COMSOC. Aquests relats sonors es van crear arran dels sons i entrevistes que l’alumnat va enregistrar durant les visites a iniciatives d’economia social i solidària que va realitzar en el mòdul 10. Després de l’escolta conjunta del pòdcast, l’alumnat va visionar el videoresum de l’experiència de cada centre educatiu.

Mentrestant, a l’exterior del centre cultural l’alumnat dels dos centres barrejats en 5 grups van desenvolupar una dinàmica que agrupava els continguts de la campanya. Cada grup es va posicionar davant de cadascun dels arbres de l’espai, trobant un conjunt de triangles de paper en el que havien d’escriure conjuntament la resposta a les diverses preguntes que es feien en relació als conceptes treballats durant el curs i les visites fetes per l’alumnat a algunes iniciatives feministes i decolonials d’Economia Social i Solidària situades a l’Hospitalet. Un cop omplien el triangle amb la resposta, les alumnes rotaven a l’arbre següent per tal de crear nous grups i respondre a una nova pregunta.

Els triangles creats pels dos grups es van penjar a l’exterior de Torre Barrina per tal de difondre l’experiència educativa a la ciutadania.

Finalment, es va fer entrega d’un reconeixement a cadascun dels grups classe participants del projecte, agraint tot el procés educatiu desenvolupat fins ara i l’espai d’intercanvi generat.

Moltes gràcies!!!

La Campanya

COMunitats: relacions sostenibles a l’escola i al món és una campanya d’educació per a la justícia global impulsada per la Fundació Akwaba.